وبینار آشنایی با تامین مالی جمعی برگزار شد.

به همت پروبیز «وبینار آشنایی با تامین مالی جمعی برای تامین مالی کسب و کارها» برگزار شد.

به گزارش مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان پروبیز، وبینار آشنایی با تامین مالی جمعی برای تامین مالی کسب و کارها با حضور عاملین تامین مالی جمعی در روز سه شنبه 18 شهریورماه 99 برگزار شد. در این وبینار آقایان:  دکتر مرفوع، مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت، علی قلی پور، مدیر نهادهای مالی و نوآوری فرابورس ایران و دکتر محمدی، نماینده پلتفرم دونگی و همچنین مدیران سایر پلتفرم‌ها حضور داشتند و به ارایه مباحث تخصصی، بیان نکات تکمیلی و رفع ابهامات در ارتباط با ابزارهای نوین تامین مالی شرکت های دانش بنیان و خلاق با تاکید بر «تامین مالی جمعی به شیوه سهامی» پرداختند.

ابزار تامین مالی جمعی به شیوه سهامی در روزهایی آینده به طور کامل عملیاتی خواهد شد.

در 3 سال گذشته، پروبیز بر به‌کارگیری ابزارهای تامین مالی نوین تاکیده ویژه‌ای داشته است. آقای دکتر مرفوع در این ارتباط گفت: «با تلاش‌های همکاران ما در پروبیز، تعدادی ابزارهای تامین مالی در بازار سرمایه افزایش یافته است و توانسته ایم با استفاده از منابع بازار سرمایه، به تامین مالی شرکت‌های هدف بپردازیم. امیدوار هستیم که ابزار تامین مالی جمعی نیز در روزهایی آینده با موفقیت عملیاتی شود.»

سهام 40  شرکت دانش‌بنیان، در تابلوهای مختلف بازار سرمایه در حال معامله است.

دکتر مرفوع در تشریح وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور در بورس عنوان کردند: « خوشبختانه پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور در بازارهای بورس و فرابورس، پیشرفت‌های چشمگیری داشته و این شرکت‌ها توانستند در بین شرکت‌های تابلوی اول و دوم بورس، جایگاه خود را بیابند.» وی در ادامه افزود: «هم اکنون شاهد حضور 40  شرکت دانش‌بنیان در تابلوهای مختلف بازار سرمایه هستیم که آمار قابل توجهی است. همچنین مراحل ابتدایی درخواست پذیرش 20 شرکت دیگر در بازار سرمایه ارائه شده است که امیدوار هستیم در هفته های آتی و با طی شدن روال قانونی مربوطه و همچنین تسریع در فرایندها، موافقت با این درخواست‌ها انجام شود.» ضمن آنکه تاسیس و پذیره نویسی صندوقهای جسورانه از سال گذشته تسریع شده و در حال حاضر 10 صندوق یا سرمایه 375 میلییارد تومان پذیره نویسی کرده اند که سرمایه آنها به تدریج جذب شرکتها و طرح ها می شود.

بهبود فرآیند ارزیابی دارای‌های نا مشهود و ارزشگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان، از اقدامات مهم انجام شده در سال‌های اخیر است.

مدیر کل دفتر تامین مالی معاونت، در ارتباط با فعالیت‌های زیرساختی انجام شده در ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور عنوان نمودند: «یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده که در ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیانُ خلاق و فناور مطرح است، بهبود فرایند ارزشیابی دارایی‌های نامشهود این شرکت‌ها است. اقدامات زیادی در این ارتباط در پروبیز در حال انجام است و مطابق با مصوبه هیئت وزیران، اعطای مجوزارزشگذاری دارایی‌های نامشهود به شرکتها، توسط معاونت علمی امکان‌پذیر شده است.» وی افزود: «همچنین با تعاملات انجام شده با سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان حسابرسی، وضعیت گزارشگری شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در خصوص دارایی‌های نامشهود تا میزان قابل توجهی بهبود یافته است.»

در فرابورس، راه حل‌های بسیاری به منظور تامین مالی در نظر گرفته‌ شده است.

آقای علی قلی پور، در ارزیابی فرآیند در نظر گرفته شده به منظور تامین مالی جمعی شرکت‌ها عنوان کردند: «می‌توان این ادعا را داشت که در فرابورس ایران، یک فعالیت از زمانی که صرفا یک ایده است تا زمانی که به سوداوری می‌رسد، راه حل هایی به منظور تامین مالی برای آن در نظر گرفته شده است. تلاش‌های بسیاری در حال انجام است که در آینده‌ای نزدیک، توسعه چشمگیری در تامین مالی جمعی انجام پذیرد.»

سقف در نظر گرفته شده به منظور تامین مالی جعی افزایش خواهد یافت.

سرپرست نهادهای مالی و نوآوری فرابورس ایران، در ارتباط با حد تعیین شده به عنوان سقف میزان تامین مالی چنین اظهار داشتند که «سقف در نظر گرفته شده در فرابورس ایران به منظور تامین مالی، 20 میلیارد ریال است که احتمالا در جلسه آتی کارگروه تامین مالی جمعی در  هفته‌های آینده در خصوص افزایش این سقف تصمیم گیری خواهد شد.»

پلتفرم‌‌ها یکی از مهم‌ترین ارکان تامین مالی جمعی محسوب می‌شوند.

آقای دکتر محمدی، مدیر پلتفرم دنگی به نمایندگی از پلتفرمهای دارای مجوز تامین مالی جمعی،  به تشریح کلیات  فرایند تامین مالی پرداختند. ایشان در ادامه  عنوان کردند: «در مسیر تامین مالی جمعی، مفهومی به نام پلتفرم (سکو) وجود دارد به گونه ای که شرکت متقاضی، طرح خود را در وبسایت مربوطه معرفی کرده و میزان سرمایه مورد نیاز خود را به منظور راه‌اندازی طرح اعلام می‌نماید. این سرمایه گذاری در ازای ارائه امتیازاتی از سوی متقاضی به سرمایه گذاران انجام می‌شود وبه منظور ارائه امتیازات، 4 مدل‌ در سطح جهانی مطرح است که شامل مدل مبتنی بر اهدا، مدل مبتنی بر پاداش، مدل مبتنی بر وام و مدل مبتنی بر شراکت /سهام داری می‌شود.»

تا کنون جمعا 4 پلتفرم مجوز فعالیت را اخذ نموده‌اند.

ایشان همچنین در ارائه آماری از پلتفرم‌های تایید شدهمطرح نمودند: « تاکنون 4 پلتفرم مجوز فعالیت را اخذ نموده‌اند و انتظار داریم در ماه آتی، این پلتفرم‌ها فعالیت خود را آغاز نموده و نسبت به انتشار گواهی مشارکت و جذب سرمایه اقدام نمایند.»

در ادامه این وبینار، نمایندگان از 4 پلتفرم دارای مجوزحضور داشتند. سرکارخانم صادق نیا مدیر پلتفرم پارس فاندینگ، در تشریح فعالیت‌های محوری این پلتفرم چنین عنوان کردند: «پارس فاندینگ از سال 1396 رسما آغاز به کار کرده و شبکه سرمایه گذاران را  تشکیل داده است. همچنین شناسایی کسب و کارهای دارای پتانسیل بالا و در نهایت اتصال این کسب و کارها به شبکه سرمایه‌گذاران، از محوری‌ترین وظایف این پلتفرم است.»

در اادامه آقای دکتر محمدی به نمایندگی از پلتفرم دونگی، تامین مالی جمعی این پلتفرم را مدل مضاربه‌ای عنوان کرد و در ارتباط با مراحل ثبت درخواست تامین مالی برای طرح‌ها گفتند: «متقاضیان میتوانند با مراجعه به وبسایت دونگی و انجام ثبت نام، طرح خود را تعریف کنند. این طرح‌ها در صورت تایید در کمیته ارزیابی این پلفرم، به منظور اخذ نماد به فرابورس ایران ارسال شده و سپس پروژه منتشر می‌شود و در نهایت تامین مالی جمعی در صورت تمایل سرمایه‌گذاران انجام می‌شود.»

آقای قدس نماینده پلتفرم کارن کراد، در تشریح فعالیت‌های این پلتفرم عنوان کردند: «در کاران کراد بیش از 1000 سرمایه‌گذار وجود دارد که در حدود 40 درصد از شخصیت‌های حقیقی و حدود 60 درصد از شخصیت حقوقی تشکیل شده است؛ تا کنون مبلغی بالغ بر 700 میلیارد ریال از سوی پلتفرم کارن کراد تامین مالی انجام شده است.»

در نهایت آقای دکتر فرازمند مدیر  پلتفرم هم آفرین، عنوان کردند که این پلتفرم بیشتر تمرکز خود را بر روی کسب و کارهای کوچک و متوسط SME قرار داده است تا این شرکت‌های بیشتر و سریع‌تر بتوانند به نقطه موفقیت نزدیک شوند.

در ادامه این وبینار، نمایندگان محترم شرکت‌های دانش بنیان و شرکت کنندگان وبینار سوالات خود را در ارتباط با فرایند تامین مالی جمعی مطرح کرده و مدرسان این وبینار و همچنین نمایندگان پلتفرم‌های تامین مالی جمعی به این سوالات پاسخ دادند. لازم به ذکر است فایل ویدیویی این وبینار هفته آینده از طریق وبسایت daneshbonyan.ir در دسترس قرار خواهد گرفت.

 

نظرات

نظرات

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

Captcha
اطلاعات خبر
تاریخ خبر ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
تعداد بازدید خبر ۱۰۷۷
تعداد رای : ۰