
شرایط و چگونگی دریافت تسهیلات نظام وظیفه تصریح شد.
به همت مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان برگزار گردید:
وبینار «آشنایی با تسهیلات نظام وظیفه ویژه شرکتهای دانش بنیان»
وبینار «آشنایی با تسهیلات نظام وظیفه ویژه شرکتهای دانش بنیان»، در تاریخ چهارشنبه، 31 اردیبهشتماه 1399 و با حضور مهندس نوری بر بستر سامانه lms.nimael.com برگزار شد. انواع تسهیلات نظام وظیفه، شرایط شرکتها و افراد متقاضی و همچنین چگونگی ثبت این درخواست، موضوعاتی بود که توسط مهندس نوری در این وبینار تشریح گردید.
در این وبینار مطرح شد: انواع فرایندهای نظام وظیفه تخصصی جاری در پروبیز شامل «امریه»، «پروژه جایگزین خدمت در شرکتهای دانش بنیان» و «پروژه جایگزین خدمت در صنایع دفاعی و کشوری» است. در ادامه این وبینار، مهندس نوری به تشریح هر یک از این موارد پرداخت.
استفاده از تسهیلات نظام وظیفه به صورت امریه، تنها ویژه شرکتهای دانش بنیان است.
اولین مورد از تسهیلات نظام وظیفه که در این وبینار مورد بررسی قرار گرفت، ارائه تسهیلات به صورت امریه بود که نوری در ارتباط با آن عنوان کرد: «امریه تنها ویژه شرکتهای دانش بنیان است و مطابق با تفاهمنامه منعقد شده میان پروبیز و فرماندهی ستاد کل نیروهای مسلح، سالانه به تعداد 500 نفر قابل ارائه میباشد. در این نوع از تسهیلات، مدت زمان خدمت آموزشی 2 ماه بوده و فرد متقاضی بایستی با نظارت معاونت علمی و فناوری، به مدت 22 ماه و به صورت حضوری به شرکت دانش بنیان پذیرنده خدمت کند.» وی در ادامه عنوان کرد: «لازم به ذکر است که انجام خدمت به صورت امریه برای افراد فارغ التحصیل در رشتههای زمینه پزشکی نظیر دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی که برگ سبز خود را از پلیس+10 در یافت کرده اند و همچنین متقاضیانی که دارای حتی 1 روز غیبت ثبت شده در سازمان نظام وظیفه باشند، امکانپذیر نیست.»
پروژه جایگزین خدمت ویژه شرکتهای دانش بنیان، نیازمند صرف حداقل مدت زمانی 14 ماهه است.
پروژه جایگزین خدمت ویژه شرکتهای دانش بنیان، دومین مورد معرفی شده در این وبینار بود که متفاوت از پروژههای کسری خدمت است و صرفا مختص شرکتهای دانش بنیان است. مهندس نوری در این ارتباط گفت: «پروژه جایگزین خدمت ویژه شرکتهای دانش بنیان به این صورت است که فرد با تعریف و اجرای یک پروژه به مدت حداقل 14 ماه در یک شرکت دانش بنیان و داوری این پروژه توسط کارشناسان فنی هر حوزه فناوری (پروبیز)، خدمت خود را در شرکت دانش بنیان مربوطه انجام داده است.» وی افزود: «این نوع از تسهیلات دارای خدمت آموزشی نخبگانی 45 روزه بوده و سالانه به تعداد 100 نفر قابل ارائه است. ناگفته نماند که پروژه جایگزین خدمت ویژه شرکتها دانش بنیان، حتی برای آن دسته از متقاضیانی که دارای غیبت هستند نیز قابل ارائه میباشد.»
تسهیلات نظام وظیفه، برای متقاضیان خدمت در شرکتهای غیر دانش بنیان نیز قابل ارائه است.
پروژه جایگزین خدمت ویژه صنایع دفاعی و کشوری، سومین و آخرین دسته از تسهیلات نظام وظیفه است که حتی برای متقاضیان خدمت در واحدهای غیر دانش بنیان مستقر در پارکهای علم وفناوری نیز امکان پذیر است. در این وبینار مطرح گردید که این نوع از تسهیلات، دارای خدمت آموزشی نخبگانی 45 روزه بوده و مدت زمان انجام پروژه، حداقل 14 ماه میباشد.
تفاوت شرایط دریافت هر یک از انواع تسهیلات نظام وظیفه با یکدیگر
بررسی شرایط لازم برای فرد متقاضی دریافت تسهیلات، از عناوین مطرح شده دیگر در این وبینار بود. مهندس نوری در این رابطه گفت: «فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی، تنها میتوانند از تسهیلات به صورت امریه استفاده کنند و انجام پروژههای جایگزین برای این دسته از عزیزان امکان پذیر نیست؛ اما متقاضیان دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکتری، میتوانند از این تسهیلات، به هر 3 شکل ارائه شده استفاده نمایند. البته لازم به ذکر است که پرداخت بیمه توسط شرکت برای متقاضیان تسهیلات نظام وظیفه به مدت حداقل 3 ماه، شرط مهمی است که بایستی به آن توجه شود.»
شرایط شرکتهای متقاضی دریافت نیروی انسانی به صورت خدمت نظام وظیفه
مهندس نوری در برشمردن شرایط شرکتهای دانش بنیان برای دریافت نیروی انسانی با استفاده از تسهیلات نظام وظیفه عنوان کرد: «برای شرکتهای متقاضی در این زمینه، شرایطی در نظر گرفته شده که در یکی از موارد، شرکت بایستی دارای اظهار نامه مالیاتی بوده و میزان فروش آن شرکت طبق اظهار نامه ذکر شده بیش از 1 میلیارد ریال باشد.» در ادامه عنوان شد: «در صورتی که شرکت دانش بنیان مورد نظر، تازه تاسیس شده باشد، اظهارنامه مالیاتی فصلی نیز در صورتی که نشاندهنده فروش بیش از 500 میلیون ریال باشد، میتواند به عنوان شرط جایگزین مورد قبول واقع شود؛ حتی در صورتی که شرکت دانش بنیان ذکر شده، دارای لیست بیمهای شامل حداقل 20 نفر باشد نیز میتواند از تسهیلات دریافت نیروی انسانی به صورت امریه و پروژه جایگزین استفاده نماید.»
متقاضیان دریافت تسهیلات نظام وظیفه لازم است به سامانهی sina.bmn.ir مراجعه نمایند.
در این وبینار، مهندس نوری در تشریح چگونگی دریافت این خدمات عنوان کردند که متقاضیان بایستی با ورود به سامانه sina.bmn.ir، مشخصات خود را تکمیل کرده و نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند. همچنین مطرح گردید که ادامه فرایند ثبتنام متقاضیان برای دریافت تسهیلات نظام وظیفه به صورت پروژه جایگزین خدمت ویژه دانش بنیان و همچنین امریه دانش بنیان، از طریق سامانه social.tiner.ir دنبال خواهد شد.
در پایان این وبینار، مهندس نوری آماری نیز ارائه دادند که بر اساس آن، در سال گذشته به تعداد 500 نفر از این تسهیلات به صورت امریه و 200 نفر به صورت پروژه جایگزیت خدمت در شرکتهای دانش بنیان استفاده کرده اند. همچنین تعداد افرادی که از از سال 94 تا کنون تسهیلات پروژه جایگزین خدمت در صنایع دفاعی و کشوری بهرهمند شده اند، 1700 نفر بوده است. در ادامه نیز مهندس نوری، به سوالات شرکتکنندگان در این وبینار پاسخ دادند. ضمناً فایل ویدیویی این وبینار و همچنین پاورپوینت مدرس، هفته آینده از طریق وبسایت daneshbonyan.ir در دسترس قرار خواهد گرفت.