
وبینار مدیریت کارآمد منابع انسانی در شرایط بحران برگزار شد.
به همت مرکز شرکتها وموسسات دانش بنیان پروبیز برگزار شد.
وبینار مدیریت کارآمد منابع انسانی در شرایط بحران
وبینار مدیریت کارآمد منابع انسانی در شرایط بحران در روز چهارشنبه 19 آذرماه برگزار شد و در این وبینار، جناب آقای حسین اشراقی، مشاور حوزه کسب و کار و مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت طلایه داران حضور داشتن و ضمن ارائه نکات ارزشمندی در حوزه مدیریت منابع انسانی و بررسی چالشهای موجود در شرایط بحران، به بیان تجربیات خود نیز در این حوزه پرداختند.
مدیریت منابع انسانی درست مانند مدیریت کلان سازمان درگیر «چرایی» ها است
اشراقی در ابتدای این وبینار به ارائه دیدی کلی از ماهیت عملکردی در حوزه مدیریت منابع انسانیرداخت و عنوان کرد لازم است مدیران با چرایی های درست به سمت حوزه مدیریت منابع انسانی حرکت نمایند. وی عنوان کرد: «بایستی این را پذیرفت که حوزه مدیریت منابع انسانی درست مانند مدیریت کلان سازمان درگیر «چرایی» ها است؛ به عبارت اگر در سازمان شما نیازهایی وجود دارد باید ابتدا ارزیابی کنید که بر چه اساسی میخواهید به این عرصه ورود کنید و آیا این چرایی میتواند شما را در حوزه توسعه و نیز کاهش هزینه های سازمان یاری کند یا خیر؟»
بسیاری دیگر از سازمانها، نقش واحد منابع انسانی را کوچک برمیشمارند
اشراقی همچنین به برداشت های نادرستی که مدیران از حوزه منابع انسانی دارند اشاره کرد و گفت: «گاه ممکن است مدیران، بحث منابع انسانی و یا مدیریت منابع انسانی را بیشتر مربوط به سازمانهای بزرگ بدانند. شاید هرگاه صحبت از منابع انسانی شود، آن را فرایندی در نظر بگیرند که دربردارنده فعالیتهای زائد است و منجر به کاهش سرعت در مسیر حرکت سازمان میشود.» وی ادامه داد: «بسیاری دیگر از سازمانها، نقش واحد منابع انسانی را کوچک برمیشمارند؛ ممکن است در یک سازمان واحد فرایندها و واحد منابع انسانی وجود داشته باشد، اما به دلیل عدم توجه کافی توسط مدیران، این واحد به اندازه واحد های بازاریابی و فروش رشد نکند. این احتمال وجود دارد که علیرغم فروش و سطح تولید بسیار بالای یک سازمان، همچنان نارضایت شغلی در بین کارکنان به طور ملموسی احساس شود.» همچنین وی در ادامه عنوان کرد: «سازمانهایی هم هستند که وظیفه واحد منابع انسانی را «هنر ارکشیدن بیشتر از نیروی کار» میدانند و تصور میکنند با فشار بیشتر به واحد منابع انسانی، میتوان با سرعت بیشتر و هزینه کمتری به اهداف مدیریتی سازمان نائل شد.»
با تغییر شایستگی افراد، شاخصه های ارزیابی عملکردی نیز شفافیت بهتری پیدا خواهد کرد.
آقای اشراقی در ارائه نکاتی در مورد الزامات عملکردی مدیران در حوزه ممابع انسانی عنوان کرد: «لازم است مدیران ما در حوزه منابع انسانی، مدیرانی چند بعدی باشند و به جوانب مختلف سازمانی در حوزه منابع انسانی فکر کنند. به نظر میرسد که در کشور ما تنها سازمان های کمی توانسته اند از لحاظ بلوغ به سطح بهینه دست یابند. در حقیقت سازمانهایی از لحاظ بلوغ پیشرفته اند که به هنگام نگارش شرح شغل و استخدام نیروی کار، در مورد توانمندی ها، قابلیت ها و از همه مهم تر به شایستگی افراد نیز فکر کرده باشند. مدیران بایستی بدانند که با تغییر شایستگی افراد، شاخصه های ارزیابی عملکردی نیز شفافیت بهتری پیدا خواهد کرد.»
منابع انسانی محدود به فرایند تیم سازی نیست.
اشراقی درباره ارتباط منابع انسانی و فرایند تیم سازی و همچنین اهمیت حل به موقع چالش مطالبی را ارائه نمود: «اکثر دوستانی که شرکتهای نوپا را تاسیس میکنند، متاسفانه به دلیل ارائه مشاوره های نادرست – چون در مرحله صفر قرار دارند- آنچه بیشتر برایشان برجسته میشود، موضوع تیم سازی است و منابع انسانی را محدود به فرایند تیم سازی میدانند. اگر تیمی 4 نفره در کنار یکدیگر جمع شدند و ضمن تعاملاتی به فعالیت پرداختند، حداقل میتوان انتظار داشت به هنگام مطرح شدن بحث هایی مرتبط با منافع مالی، اولین چالش ها در برابر راه این تیم قرار بگیرند. در این زمان، اگر شما به موقع ورود نکرده و نسبت به حل چالش ها اقدام ننمایید، دیر یا زود با چالش مواجه خواهید شد.»
در پایان این وبینار نیز، نمایندگان شرکت ها سوالات خود را مطرح کرده و مدرس به این سوالات به تفصیل پاسخ دادند. ضمننا فایل ویدیویی این وبینار هفته آینده از از طریق وبسایت daneshbonyan.probiz.ir در دسترس قرار میگیرد.