ارائه خدمات متنوع مالی؛ تسهیل روند تجاری سازی طرح های مبتنی بر فناوری های نوین
افزایش نرخ موفقیت تجاریسازی فناوریهای نوین (Hi-Tech) و تسهیل فرآیندهای آن همراه با کاهش زمان رسیدن محصولات مبتنی بر فناوری به بازار از اهداف راهبردی در ایجاد موسسه (کریدور) خدمات فناوری تا بازار بهشمار میآید. در همین راستا، موسسه، بهمنظور دستیابی به این اهداف و هدایت روندهای تجاریسازی محصولات مبتنی بر فناوریهای نوین به ارائه خدمات توسعه فناوری به فناوران و شرکتهای دانشبنیان پرداخته است.
خدماتی از قبیل ارزیابی سطح فناوری، مستندسازی، ثبت اختراع، رصد فناوری، بازاریابی، تسهیلات، سرمایهگذاری خطرپذیر، اخذ مجوزها و استانداردها، طرح تجاری و... در چارچوب خدمات توسعه فناوری تعریف میشوند. موسسه خدمات فناوری تا بازار خدمات مورد اشاره را در قالب ۱۶ ایستگاه ارائه میکند که کارگزاری هر ایستگاه بهعهده یکی از شرکتها یا موسسات مورد تایید این موسسه میباشد. علاوه بر این، بخش حمایتی موسسه نیز در چارچوب تخصیص تسهیلات از طریق صندوقهای مستقر و نیز پرداخت درصدی از هزینههای دریافت خدمات از ایستگاهها محقق میشود.
در ادامه معرفی ایستگاهها و کارگزاران ارائهدهنده خدمات طی شمارههای پیشین، در این شماره ایستگاه تسهیلات و یکی از کارگزار این ایستگاه، «صندوق توسعه فناوریهای نوین» معرفی میشوند.
ایستگاه تسهیلات
از مهمترین الزامات تجاریسازی طرحهای مبتنی بر فناوری، تخصیص بهموقع و صحیح منابع مالی است. فرآیند ایده تا مرحله ایجاد یک شرکت بالغ و عرضه محصول به بازار، به مراحل مختلفی قابل تقسیم است. این مراحل شامل نمونه اولیه، معرفی به بازار، رشد، توسعه و بلوغ میشود که انتخاب روش صحیح تامین مالی در هر مرحله در موفقیت روند بلوغ و تجاریسازی آن ایده یا فناوری موثر است. بر این اساس ایستگاه تسهیلات موسسه خدمات فناوری تا بازار خدمات متنوع مالی شامل صدور ضمانتنامه، پیش خرید محصولات، خرید تضمینی، انواع وام، لیزینگ و... را به متقاضیان ارائه مینماید.
کارگزار ایستگاه تسهیلات موسسه خدمات فناوری تا بازار
صندوق توسعه فناوریهای نوین
صندوق توسعه فناوریهای نوین از جمله صندوقهای غیردولتی پزوهش و فناوری است که به منظور ایجاد زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی و حمایت کمی و کیفی ازفعالیتهای پژوهشی کاربردی- توسعهای و فناوری و همچنین ارائه خدمات مالی ویژه و منحصربهفرد به کارآفرینان متخصص و نوآوران، با حمایت دولت و پارک فناوری پردیس به استناد ماده ۱۰۰ قانون برنامه توسعه کشور و براساس مجوز کارگروه مربوطه در سال ۱۳۸۶ تاسیس گردیده است.
صندوق توسعه فناوریهای نوین در طول ۳ سال فعالیت خود توانسته است ۲۹۱ طرح پژوهشی را در حوزههای مختلف همچون فناوری پروبیز، الکترونیک، مخابرات، هوافضا، زیستفناوری و مکاترونیک مورد حمایت قرار دهد. گستره حمایت از این طرحها در قالب وامهای مدتدار، بلاعوض و یا صدور ضمانتنامه و لیزینگ محصولات دانشبنیان بوده است.
این صندوق طی ۳ سال فعالیت توانسته است بیش از ۳۲۰ میلیارد ریال قرارداد کارگزاری در حوزههای مختلفی همچون تجاریسازی طرحهای پژوهشی، انتقال تکنولوژی و اشتغال متخصصان فناوری پروبیز به امضا رسانده و اجرا نماید. همچنین صندوق توسعه فناوریهای نوین، از سال ۱۳۸۷ حدود ۷۵ شرکت از شرکتهای دانشبنیان حوزه فناوری پروبیز را تحت عنوان شرکتهای مستقر در مراکز رشد با حدود ۴ میلیارد ریال تسهیلات مورد حمایت خود قرار داده است.
در بخش شرکتهای عضو موسسه خدمات فناوری تا بازار، هماکنون، ۳ شرکت کیتوتک، پروبیز الوندآراد و تجهیز گاما در حال طی نمودن روندهای موجود در صندوق توسعه فناوریهای نوین برای دریافت تسهیلات در قالب لیزینگ و خرید تضمینی هستند. تسهیلات مالی در نظر گرفته شده برای این سه شرکت بالغ بر ۵/۲ میلیارد ریال است.
ماموریت و اهداف صندوق
ماموریت صندوق توسعه فناوریهای نوین، ارائه خدمات مالی بهمنظور کمک به تولید، توسعه و فروش فناوریهای نوین میباشد.
اهداف این صندوق بر اساس آییننامه اجرایی ماده۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه و اساسنامه مصوب هیات محترم دولت بهشرح ذیل میباشد:
ایجاد زمینه مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی در بخش پژوهش و فناوری
کمک به دستگاههای اجرایی در جهت تجاریسازی دستاوردهای پژوهش و فناوری و رفع مشکلات و موانع ایشان
جبران عدم تمایل نهادهای مالی سنتی (همچون بانکها) برای سرمایهگذاری در فناوریهای نوین و دانشبنیان بهدلیل ریسک بالای آنها
جبران خلاء ناشی از فقدان ادبیات مشترک بین بانکها و محققان و نوآوران خصوصا در مسائل مربوط به دانش فنی
ایجاد کسبوکارهای جدید در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته دارای ارزش افزوده بالا
تسریع در فرآیند تبدیل ایده به ثروت و جلوگیری از بروکراسی معمول
موضوع فعالیت صندوق
موضوع فعالیت صندوق مطابق با اساسنامه مصوب هیات محترم وزیران و روزنامه رسمی عبارت است از:
اعطای وام و تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای طرحهای پژوهشی و پژوهشهای کاربردی، فرهنگی، هنری و فناوری و تخصیص تسهیلات برای اجرای مرحله تولید نیمه صنعتی طرحهای به نتیجه رسیده پژوهش و فناوری
همچنین اعطای وام برای تدوین دانش فنی حاصل از تحقیقات و انتقال نتایج تحقیقات به مرحله تولید
تامین سرمایه ریسکپذیر و مشارکت و سرمایهگذاری در طرحهای پژوهشی و فناوری
تضمین پرداخت به موقع تعهدات و اقساط طرحهای پژوهشی و فناوری
صدور ضمانتنامههای مورد نیاز موسسات پژوهشی و فناوری بخش غیر دولتی
خدمات مالی صندوق
صندوق توسعه فناوریهای نوین به منظور عملی نمودن اهداف خود و انجام ماموریتهای پیشبینی شده که به آنها اشاره شد خدمات مالی زیر را ارائه مینماید:
مشارکت مدنی
مشارکت مدنی عبارت است از درآمیختن سهم الشرکه نقدی و یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد، به نحو مشاع، به منظور انتفاع، طبق قرارداد. بهمنظور مشارکت در سود و زیان طرحهای پژوهش و فناوری شرکتهای دانش بنیان، صندوق میتواند درصورت وجود تقاضا مبادرت به انعقاد قرارداد مشارکت مدنی نماید.
صندوق توسعه فناوریهای نوین با شرایطی متمایز از مشارکتهای معمول بانکی اقدام به برقراری سازوکاری مبتنی بر مشارکت مدنی اصیل نموده است که از جمله این ویژگیها میتوان به حذف وثیقههای معمول بانکی، حذف نرخ سود بانکی و... اشاره نمود.
لیزینگ
لیزینگ (Leasing) یک رشته فعالیت اعتباری کاملاً تخصصی مبتنی بر روش اجاره است که در آن نوعی قرارداد با توافق میان دو نفر یا بیشتر - اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی - به منظور بهره برداری از عین یا منفعت کالای سرمایهای یا مصرفی با دوام که از قابلیت اجاره برخوردار باشد، منعقد میگردد. لذا روش لیزینگ، مجموعهای از مبادلات اقتصادی مشتمل بر خرید، اجاره و در نهایت، فروش (تملیک) را در بر میگیرد. این قرارداد بین شرکت لیزینگ به عنوان مالک یا موجر (Lessor) و متقاضی یا استفاده کننده از تسهیلات، به عنوان مستأجر (Lessee) منعقدمی گردد. براساس قرارداد لیزینگ، موجر، کالای مورد نظر و نیاز مستأجر (مورد اجاره) را با استفاده از منابع مالی خود از فروشنده یا تولیدکننده تأمین نموده و مورد اجاره را برای مدت تعیین شده در قرارداد (مدت بازپرداخت تسهیلات) به صورت اجاره در اختیار مستأجر قرار میدهد. البته مستأجر اختیار دارد در پایان مدت قرارداد و پس از تسویه، مورد اجاره را تملّک نموده یا به موجر مسترد نماید.
در مدلی که صندوق ارائه نموده است، فنآور یا شرکت دانشبنیان میتواند از طریق عقد اجاره به شرط تملیک، محصول خود را از طریق ایجاد این مزیت رقابتی به بازار ارائه نماید. بدیهی است که با فروش محصولات با این روش، فنآور یا شرکت دانشبنیان میتواند سرمایه در گردش لازم برای گسترش تولیدات خود را فراهم آورد. بنابراین مشتری نهایی محصول میتواند با سهم آورده حداقل ۲۰% (از قیمت محصول)، به راحتی از این محصول نوآورانه استفاده نموده و پس از پرداخت اقساط، محصول را به تملک خود در آورد.
فروش اقساطی
فروش اقساطی عبارت است از واگذاری عین به بهای معلوم به غیر به ترتیبی که تمام یا قسمتی از بهای مزبور به اقساط مساوی یا غیر مساوی در سررسیدهای معینه دریافت گردد. زمینههای فروش اقساطی به این شرح است: اعطای تسهیلات جهت تامین مواد اولیه، ماشین آلات لوازم یدکی و ابزار کار و تاسیسات شرکتهای دانش بنیان بر اساس تقاضا و تعهد خرید متقاضی.
تضمین طرحهای دانشبنیان
معرفی ضامن معتبر جهت اخذ تسهیلات و ارائه تعهدات به نهادهای تامین مالی ازجمله بانکها، صندوقها و دستگاههای اجرایی، از جمله دغدغههای شرکتهای دانش بنیان در تامین مالی طرحهای ایشان میباشد. صندوق توسعه فناوریهای نوین به استناد اساسنامه مصوب هیات وزیران اقدام به تضمین و ظهرنویسی سفتههای متقاضیان نزد نهادهای تامین مالی و دستگاههای اجرایی اعلام میکند.
مضاربه
یکی دیگر از خدمات مالی ارائهشده توسط صندوق ارائه تسهیلات از طریق عقد مضاربه میباشد. مضاربه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین (مالک) عهده دار تامین سرمایه (نقدی) میگردد با قید اینکه طرف دیگر (عامل) با آن تجارت کرده و در سود حاصله هر دو طرف شریک باشند.
خرید تضمینی (سلف)
منظور از خرید تضمینی یا معامله سلف، پیش خرید نقدی محصولات تولیدی به قیمت معین میباشد، لذا صندوق میتواند جهت ایجاد تسهیلات لازم برای تامین سرمایه در گردش واحدهای دانش بنیان، اعم از اینکه مالکیت این واحدها متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی باشد منحصراً بنا به درخواست این گونه واحدها مبادرت به پیش خرید محصولات تولیدی آنها نماید.
صدور ضمانتنامههای بانکی
اشخاص حقیقی و یا حقوقی در روند گسترش فعالیتهای خود و در زمان عقد قراردادهای کاری، نیازمند ضمانت نامههایی به شرح ذیل میباشند: ضمانتنامه شرکت در مناقصات، ضمانتنامه دریافت پیش پرداخت قراردادها، ضمانتنامه حسن انجام تعهدات، ضمانتنامه پرداخت دیون، انجام تعهدات به نفع سازمانها، موسسات دولتی و دستگاههای اجرایی و سایر موارد مورد نیاز.
به موجب ضمانت نامههایی که به درخواست متقاضیان صادر میشود، نهاد صادرکننده ضمانتنامه (موسسات مالی دارای مجوز از مراجع ذیصلاح) متعهد میگردد تا در صورت درخواست ذینفع، مبلغ مندرج در ضمانتنامه را به وی پرداخت نماید. در اینصورت، در قبال صدور ضمانتنامه، کارآفرینان میبایست بسته به اعتبار خود نزد نهاد صادر کننده ضمانت نامه، وثیقههای مورد انتظار را به نفع صادرکننده ضمانتنامه تودیع نمایند. از جمله مشکلاتی که شرکتهای دانش بنیان و یا نوپا در مواجه با سیستم بانکی مواجه هستند وثیقه مورد انتظار بانک میباشد که معمولا معادل ۱۲۰% ارزش ضمانت نامه صادره به صورت نقدی یا ترهین ملک و سایر وثایق معتبر است. فراهم نمودن چنین وثایقی معمولا مشکل به نظر میرسد. لذا صندوق توسعه فناوریهای نوین بر مبنای اساسنامه مصوب خود و مجوز هیات محترم وزیران، میتواند برای شرکتهای دانشبنیان متقاضی استفاده از این نوع خدمت بر اساس ضوابط داخلی خود نسبت به صدور ضمانتنامه اقدام نماید.
قرضالحسنه
قرض الحسنه اعطایی عقدی است که به موجب آن صندوق (به عنوان قرض دهنده) مبلغ معینی را طبق شرایط مقرر به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط (به عنوان قرض گیرنده) به قرض واگذار نماید. به منظور فراهم نمودن سرمایه در گردش برای طرحهای خاص (دارا بودن شرایط لازم) صندوق با رعایت شرایطی نسبت به اعطای قرض الحسنه اقدام مینماید.
از مهمترین الزامات تجاریسازی طرحهای مبتنی بر فناوری، تخصیص بهموقع و صحیح منابع مالی است. فرآیند ایده تا مرحله ایجاد یک شرکت بالغ و عرضه محصول به بازار، به مراحل مختلفی قابل تقسیم است. این مراحل شامل نمونه اولیه، معرفی به بازار، رشد، توسعه و بلوغ میشود که انتخاب روش صحیح تامین مالی در هر مرحله در موفقیت روند بلوغ و تجاریسازی آن ایده یا فناوری موثر است. بر این اساس ایستگاه تسهیلات موسسه خدمات فناوری تا بازار خدمات متنوع مالی شامل صدور ضمانتنامه، پیش خرید محصولات، خرید تضمینی، انواع وام، لیزینگ و... را به متقاضیان ارائه مینماید.
کارگزار ایستگاه تسهیلات موسسه خدمات فناوری تا بازار
صندوق توسعه فناوریهای نوین
صندوق توسعه فناوریهای نوین از جمله صندوقهای غیردولتی پزوهش و فناوری است که به منظور ایجاد زمینههای مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی و حمایت کمی و کیفی ازفعالیتهای پژوهشی کاربردی- توسعهای و فناوری و همچنین ارائه خدمات مالی ویژه و منحصربهفرد به کارآفرینان متخصص و نوآوران، با حمایت دولت و پارک فناوری پردیس به استناد ماده ۱۰۰ قانون برنامه توسعه کشور و براساس مجوز کارگروه مربوطه در سال ۱۳۸۶ تاسیس گردیده است.
صندوق توسعه فناوریهای نوین در طول ۳ سال فعالیت خود توانسته است ۲۹۱ طرح پژوهشی را در حوزههای مختلف همچون فناوری پروبیز، الکترونیک، مخابرات، هوافضا، زیستفناوری و مکاترونیک مورد حمایت قرار دهد. گستره حمایت از این طرحها در قالب وامهای مدتدار، بلاعوض و یا صدور ضمانتنامه و لیزینگ محصولات دانشبنیان بوده است.
این صندوق طی ۳ سال فعالیت توانسته است بیش از ۳۲۰ میلیارد ریال قرارداد کارگزاری در حوزههای مختلفی همچون تجاریسازی طرحهای پژوهشی، انتقال تکنولوژی و اشتغال متخصصان فناوری پروبیز به امضا رسانده و اجرا نماید. همچنین صندوق توسعه فناوریهای نوین، از سال ۱۳۸۷ حدود ۷۵ شرکت از شرکتهای دانشبنیان حوزه فناوری پروبیز را تحت عنوان شرکتهای مستقر در مراکز رشد با حدود ۴ میلیارد ریال تسهیلات مورد حمایت خود قرار داده است.
در بخش شرکتهای عضو موسسه خدمات فناوری تا بازار، هماکنون، ۳ شرکت کیتوتک، پروبیز الوندآراد و تجهیز گاما در حال طی نمودن روندهای موجود در صندوق توسعه فناوریهای نوین برای دریافت تسهیلات در قالب لیزینگ و خرید تضمینی هستند. تسهیلات مالی در نظر گرفته شده برای این سه شرکت بالغ بر ۵/۲ میلیارد ریال است.
ماموریت و اهداف صندوق
ماموریت صندوق توسعه فناوریهای نوین، ارائه خدمات مالی بهمنظور کمک به تولید، توسعه و فروش فناوریهای نوین میباشد.
اهداف این صندوق بر اساس آییننامه اجرایی ماده۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه و اساسنامه مصوب هیات محترم دولت بهشرح ذیل میباشد:
ایجاد زمینه مشارکت و سرمایهگذاری بخش غیردولتی در بخش پژوهش و فناوری
کمک به دستگاههای اجرایی در جهت تجاریسازی دستاوردهای پژوهش و فناوری و رفع مشکلات و موانع ایشان
جبران عدم تمایل نهادهای مالی سنتی (همچون بانکها) برای سرمایهگذاری در فناوریهای نوین و دانشبنیان بهدلیل ریسک بالای آنها
جبران خلاء ناشی از فقدان ادبیات مشترک بین بانکها و محققان و نوآوران خصوصا در مسائل مربوط به دانش فنی
ایجاد کسبوکارهای جدید در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته دارای ارزش افزوده بالا
تسریع در فرآیند تبدیل ایده به ثروت و جلوگیری از بروکراسی معمول
موضوع فعالیت صندوق
موضوع فعالیت صندوق مطابق با اساسنامه مصوب هیات محترم وزیران و روزنامه رسمی عبارت است از:
اعطای وام و تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای طرحهای پژوهشی و پژوهشهای کاربردی، فرهنگی، هنری و فناوری و تخصیص تسهیلات برای اجرای مرحله تولید نیمه صنعتی طرحهای به نتیجه رسیده پژوهش و فناوری
همچنین اعطای وام برای تدوین دانش فنی حاصل از تحقیقات و انتقال نتایج تحقیقات به مرحله تولید
تامین سرمایه ریسکپذیر و مشارکت و سرمایهگذاری در طرحهای پژوهشی و فناوری
تضمین پرداخت به موقع تعهدات و اقساط طرحهای پژوهشی و فناوری
صدور ضمانتنامههای مورد نیاز موسسات پژوهشی و فناوری بخش غیر دولتی
خدمات مالی صندوق
صندوق توسعه فناوریهای نوین به منظور عملی نمودن اهداف خود و انجام ماموریتهای پیشبینی شده که به آنها اشاره شد خدمات مالی زیر را ارائه مینماید:
مشارکت مدنی
مشارکت مدنی عبارت است از درآمیختن سهم الشرکه نقدی و یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد، به نحو مشاع، به منظور انتفاع، طبق قرارداد. بهمنظور مشارکت در سود و زیان طرحهای پژوهش و فناوری شرکتهای دانش بنیان، صندوق میتواند درصورت وجود تقاضا مبادرت به انعقاد قرارداد مشارکت مدنی نماید.
صندوق توسعه فناوریهای نوین با شرایطی متمایز از مشارکتهای معمول بانکی اقدام به برقراری سازوکاری مبتنی بر مشارکت مدنی اصیل نموده است که از جمله این ویژگیها میتوان به حذف وثیقههای معمول بانکی، حذف نرخ سود بانکی و... اشاره نمود.
لیزینگ
لیزینگ (Leasing) یک رشته فعالیت اعتباری کاملاً تخصصی مبتنی بر روش اجاره است که در آن نوعی قرارداد با توافق میان دو نفر یا بیشتر - اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی - به منظور بهره برداری از عین یا منفعت کالای سرمایهای یا مصرفی با دوام که از قابلیت اجاره برخوردار باشد، منعقد میگردد. لذا روش لیزینگ، مجموعهای از مبادلات اقتصادی مشتمل بر خرید، اجاره و در نهایت، فروش (تملیک) را در بر میگیرد. این قرارداد بین شرکت لیزینگ به عنوان مالک یا موجر (Lessor) و متقاضی یا استفاده کننده از تسهیلات، به عنوان مستأجر (Lessee) منعقدمی گردد. براساس قرارداد لیزینگ، موجر، کالای مورد نظر و نیاز مستأجر (مورد اجاره) را با استفاده از منابع مالی خود از فروشنده یا تولیدکننده تأمین نموده و مورد اجاره را برای مدت تعیین شده در قرارداد (مدت بازپرداخت تسهیلات) به صورت اجاره در اختیار مستأجر قرار میدهد. البته مستأجر اختیار دارد در پایان مدت قرارداد و پس از تسویه، مورد اجاره را تملّک نموده یا به موجر مسترد نماید.
در مدلی که صندوق ارائه نموده است، فنآور یا شرکت دانشبنیان میتواند از طریق عقد اجاره به شرط تملیک، محصول خود را از طریق ایجاد این مزیت رقابتی به بازار ارائه نماید. بدیهی است که با فروش محصولات با این روش، فنآور یا شرکت دانشبنیان میتواند سرمایه در گردش لازم برای گسترش تولیدات خود را فراهم آورد. بنابراین مشتری نهایی محصول میتواند با سهم آورده حداقل ۲۰% (از قیمت محصول)، به راحتی از این محصول نوآورانه استفاده نموده و پس از پرداخت اقساط، محصول را به تملک خود در آورد.
فروش اقساطی
فروش اقساطی عبارت است از واگذاری عین به بهای معلوم به غیر به ترتیبی که تمام یا قسمتی از بهای مزبور به اقساط مساوی یا غیر مساوی در سررسیدهای معینه دریافت گردد. زمینههای فروش اقساطی به این شرح است: اعطای تسهیلات جهت تامین مواد اولیه، ماشین آلات لوازم یدکی و ابزار کار و تاسیسات شرکتهای دانش بنیان بر اساس تقاضا و تعهد خرید متقاضی.
تضمین طرحهای دانشبنیان
معرفی ضامن معتبر جهت اخذ تسهیلات و ارائه تعهدات به نهادهای تامین مالی ازجمله بانکها، صندوقها و دستگاههای اجرایی، از جمله دغدغههای شرکتهای دانش بنیان در تامین مالی طرحهای ایشان میباشد. صندوق توسعه فناوریهای نوین به استناد اساسنامه مصوب هیات وزیران اقدام به تضمین و ظهرنویسی سفتههای متقاضیان نزد نهادهای تامین مالی و دستگاههای اجرایی اعلام میکند.
مضاربه
یکی دیگر از خدمات مالی ارائهشده توسط صندوق ارائه تسهیلات از طریق عقد مضاربه میباشد. مضاربه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین (مالک) عهده دار تامین سرمایه (نقدی) میگردد با قید اینکه طرف دیگر (عامل) با آن تجارت کرده و در سود حاصله هر دو طرف شریک باشند.
خرید تضمینی (سلف)
منظور از خرید تضمینی یا معامله سلف، پیش خرید نقدی محصولات تولیدی به قیمت معین میباشد، لذا صندوق میتواند جهت ایجاد تسهیلات لازم برای تامین سرمایه در گردش واحدهای دانش بنیان، اعم از اینکه مالکیت این واحدها متعلق به شخص حقیقی یا حقوقی باشد منحصراً بنا به درخواست این گونه واحدها مبادرت به پیش خرید محصولات تولیدی آنها نماید.
صدور ضمانتنامههای بانکی
اشخاص حقیقی و یا حقوقی در روند گسترش فعالیتهای خود و در زمان عقد قراردادهای کاری، نیازمند ضمانت نامههایی به شرح ذیل میباشند: ضمانتنامه شرکت در مناقصات، ضمانتنامه دریافت پیش پرداخت قراردادها، ضمانتنامه حسن انجام تعهدات، ضمانتنامه پرداخت دیون، انجام تعهدات به نفع سازمانها، موسسات دولتی و دستگاههای اجرایی و سایر موارد مورد نیاز.
به موجب ضمانت نامههایی که به درخواست متقاضیان صادر میشود، نهاد صادرکننده ضمانتنامه (موسسات مالی دارای مجوز از مراجع ذیصلاح) متعهد میگردد تا در صورت درخواست ذینفع، مبلغ مندرج در ضمانتنامه را به وی پرداخت نماید. در اینصورت، در قبال صدور ضمانتنامه، کارآفرینان میبایست بسته به اعتبار خود نزد نهاد صادر کننده ضمانت نامه، وثیقههای مورد انتظار را به نفع صادرکننده ضمانتنامه تودیع نمایند. از جمله مشکلاتی که شرکتهای دانش بنیان و یا نوپا در مواجه با سیستم بانکی مواجه هستند وثیقه مورد انتظار بانک میباشد که معمولا معادل ۱۲۰% ارزش ضمانت نامه صادره به صورت نقدی یا ترهین ملک و سایر وثایق معتبر است. فراهم نمودن چنین وثایقی معمولا مشکل به نظر میرسد. لذا صندوق توسعه فناوریهای نوین بر مبنای اساسنامه مصوب خود و مجوز هیات محترم وزیران، میتواند برای شرکتهای دانشبنیان متقاضی استفاده از این نوع خدمت بر اساس ضوابط داخلی خود نسبت به صدور ضمانتنامه اقدام نماید.
قرضالحسنه
قرض الحسنه اعطایی عقدی است که به موجب آن صندوق (به عنوان قرض دهنده) مبلغ معینی را طبق شرایط مقرر به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط (به عنوان قرض گیرنده) به قرض واگذار نماید. به منظور فراهم نمودن سرمایه در گردش برای طرحهای خاص (دارا بودن شرایط لازم) صندوق با رعایت شرایطی نسبت به اعطای قرض الحسنه اقدام مینماید.
نظرات
اطلاعات مقاله
تاریخ مقاله
۱۳۹۰/۰۸/۱۶
تعداد بازدید مقاله
۴۱۴۸